Over mij

Mijn naam is Ingeborg van Buiten en ik woon vlak achter de poort van Friesland, in het prachtige dorp Lemmer. Na mijn studietijd heb ik o.a. enkele jaren in Turkije gewerkt, maar eind 1999 koos ik definitief voor de Hollandse bodem.

Mijn carierre begon in de luchtvaart bij Airtrade (vliegwinkel.nl) en ADP Clearing (BSP | IATA). Maar digitalisering en outsourcing dwongen mij de focus te verleggen naar andere werkgebieden en dat leidde in 2004 tot nieuwe carrierekansen als marketeer binnen ADP. Vanwege mijn achtergrond in Public Relations leek dat een logische stap en het bleek voor mij een gouden greep.

Bij Accounting Plaza en ClearBIZZ deed ik internationale ervaring op in een destijds nog innovatieve markt voor elektronische documentverwerking. Bij de CarpentierMooren Groep leerde ik de bouw- en woonsector goed kennen; een prachtig bedrijf waar ik met veel plezier gewerkt heb.


De functie van marketingmanager is een veelzijdig beroep. Toen ik in 2018 besloot om zelfstandig verder te gaan werd ik gedwongen die veelzijdigheid terug te brengen naar enkele pijlers om het huis van mijn ondernemerschap te dragen. Ik leerde hoe lastig het is om het bouwwerk van ‘identiteit ➝ merk ➝ strategie ➝ marketingcommunicatie ➝ sales’ voor je eigen bedrijf te realiseren. Dat was een waardevolle les. Bij de meeste bedrijven zijn er immers talloze stakeholders die meedenken en meebeslissen. Als zzp-er is dat minder gecompliceerd maar desondanks, niet perse eenvoudig.

Het is mijn missie om dat proces voor de klant in begrijpelijke en haalbare stappen te vertalen en om te zetten in acties met als doel; het unieke verhaal van een bedrijf zichtbaar maken, en uit elke genomen stap maximaal rendement te behalen. Daarnaast voel ik mij betrokken bij MVO vraagstukken en help ik bedrijven om MVO doelstellingen te formuleren en succesvolle resultaten te communiceren, waarmee het interne draagvlak voor verandering groeit. Want extern winnen, is altijd intern beginnen.

Mijn passie voor taal, tekst en boeken laat ik spreken als copywriter, redacteur, en schrijfcoach.
Gedetailleerde informatie over mijn opleidingen en ervaring vind je op mijn LinkedIn profiel.

De Yggdrasil

Waarom YGG?

De zoektocht naar een geschikte naam voor mijn bedrijf leidde me langs kronkelige paden die bezaaid lagen met prachtige ideeen. De naam moest aan een aantal voorwaarden voldoen;
  kort & krachtig
  eenvoudig te onthouden
  visueel goed te verwerken
goed te vertalen naar andere activiteiten
  recht doen aan mijn creativiteit.

In YGG, de afkorting van Yggdrasil - de levensboom uit de Noorse mythologie - kwamen die wensen samen. Dat YGG de eerste vier voorwaarden met gemak haalde laat zich raden. Maar de laatste voorwaarde gaf de doorslag. Mijn voorliefde voor taal, woordspel, symboliek, mythen en verhalen komen voor mij in YGG tot uiting.